Rafaelo oblanda

Rafaelo oblanda

93
0
Podeli

Potrebno je: 2 lista većih oblandi, 1 list rafaelo oblande.

Za svetli fil: 300 gr šećera, 2 dcl vode, 125 gr putera ili margarina, 100 gr bele čokolade, 200 gr mleka u prahu, 150 gr kokosa.

Za tamni fil: 300 gr šećera, 2 dcl vode, 250 gr putera ili margarina, 100 gr crne čokolade, 200 gr mleka u prahu, 350-400 gr mlevenog keksa (količina keksa zavisi od vrste keksa).

Priprema: Pripremiti svetli fil za rafaelo oblandu. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu dobro umutiti mikserom da nema grudvica i dodati kokos, izmešati varjačom. Toplu masu staviti na list rafaelo oblande, popuniti udubljenja i poravnjati fil. Preko staviti list obične oblande i prevrnuti da gornji deo bude list rafaelo oblande. Pripremiti tamni fil. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati puter i crnu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu, dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Dodati mleveni keks, dobro izmešati varjačom (količina keksa zavisi od vrste keksa). Toplu masu staviti na na rafaelo oblandu, ispuniti udubljenja i poravnjati. Preko staviti drugi list obične oblande, rebrasti deo okrenut ka filu. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi, pa seći na štanglice.

izvor b92.net