Najefektniji trikovi da ispumpate nadut stomak

Najefektniji trikovi da ispumpate nadut stomak

103
0
Podeli

Naduveni stomak može da vam upropasti planove i pokvari raspoloženje, ali postoji nekoliko načina da uz pomoć ishrane i treninga zaboravite na taj problem.

Voda i limun
Ukoliko ubrzo treba da izađete iz kuće, preporučljivo je da popijete običnu vodu sa limunom i vrlo malo aleve paprike.

Zaljutite se malo
Naduveni ste verovatno zbog loše probave, a malo ljutog u ishrani će pospešiti varenje, smanjiti gasove i osloboditi vas pritiska i grčeva.

Kurkuma
U pitanju je sjajan začin za detoksikaciju. Kupuju se u prahu, ali postoje i kapi od kurkume. Dodajte u vodu, sok ili čaj.

Kokosova voda
Još jedan sjajan način da se rešite nadustosti jeste kokosova voda. Izbacićete višak natrijuma uz pomoć nje i osećaćete se bolje vrlo brzo.

Čaj od mente
Ako želite nešto što ima malo lepši ukus od kokosove vode, onda je čaj od mente prava stvar. Ublažiće vam nadimanje i omogućiti nesmetano funkcionisanje tokom dana.

Spanać
U pitanju je povrće koje zahvaljujući svojim vlaknima pospešuje varenje. A ukoliko napravite napitak od spanaća, đumbira, kukrkuma i kokosove vode, dobićete prvoklasni antioksidant.

Preznojavanje
Ako želite i da se osećate manje naduto, ali i da smršate u isto vreme, onda je trening najbolja moguća stvar. Kardio vežbanje od oko 40 minuta je prava mera dnevnog treninga.

izvor noizz.rs