OVO SVI TREBA DA IMAJU U KUĆI: Lekovito ulje tamjana pomaže kod...

OVO SVI TREBA DA IMAJU U KUĆI: Lekovito ulje tamjana pomaže kod lečenja mnogih bolesti

56
0
Podeli
Ulje tamjana, koje je već vekovima prisutno u medicini, pokazalo se i kao vrlo delotvorno sredstvo u borbi protiv kancera i drugih teških bolesti. Miris tamjana takođe umiruje i oslobađa besa, jača ženski hormonalni sistem i umanjuje rizik od postmenopauznih tumora ili cista u materici.

Ulje tamjana dobija se zarezivanjem drveta Boswellia serata, koje raste u Aziji i Africi. Iz njega curi sok, koji je prvo bele boje, a nakon par nedelja postaje žut, zelen, braon, pa i crn. Nakon što se skupi, smola se nosi na parnu destilaciju, posle čega nastaje ulje, čiji je spektar delovanja vrlo raznovrstan: uklanja aksioznost, ublažava simptome PMS-a, eliminiše infekcije mokraćnih puteva i ublažava tegobe, kao i simptome gušenja, koji se javljaju usled astme, bronhitisa ili zapaljenja pluća. Zatim, regeneriše kožu, ubrzava zaceljivanje posekotina, ožiljaka od akni, boginja, bubuljica, ali i bora na licu, poboljšava cirkulaciju krvi i ublažava reumatske tegobe. Naravno, ako uzimate preparate od tamjana, neophodno je da se pre toga konsultujete sa lekarom.

Tamjan se sve više koristi i kao lek protiv raka. Pretpostavlja se da ulje tamjana odvaja jezgro kancerozne ćelije od tela citoplazme i zatvara ga, pri čemu ga sprečava da reprodukuje oštećene DNK kodove. Tako se tamjanom može uništiti samo kancerozna ćelije, ali ne i ona zdrava.

Evo kako se ulje tamjana upotrebljava: razblaženo ulje nanosi se na svaka dva do tri sata, lokalno, i na delove tela zahvaćene kancerom, i na tabane. Uz tamjan kombinuju se i druga lekovita etarska ulja. U slučaju kancera materice, na primer, zimzelen i tamjan zajedno se stavljaju na tabane svaka tri do četiri sata, uz direktnu primenu na stomaku. Etarsko ulje tamjana i zimzelena prodiru kroz kožu i u roku od pet minuta vrši se resporcija, odnosno aktivne komponente se cirkulišu kroz krv.(lepotaizdravlje)