Riješite se peruti zauvijek i na prirodan način – preko noći

Riješite se peruti zauvijek i na prirodan način – preko noći

51
0
Podeli

Perut se stvara zbog djelovanja gljivice Malasezzie, a ako se pojavi u malim količinama, to je normalno. No kada njezino širenje izmakne kontroli, nastaje gomila pahuljaste peruti koje se ne možete tako lako riješiti. Ona se hrani uljima s tjemena i tako još više raste. Tjeme tada postane iziritirano i pokušava se riješiti samog sebe otpuštajući dijelove tjemena, tj. perut kako bi se očistilo.

Ovu metodu ljudi su koristili za liječenje peruti još u antičkom Rimu, a mnogi se njom služe još uvijek jednostavno zato što – djeluje, piše Mighty Ambitious.

Potrebno vam je samo kokosovo ulje i limun. Toplo kokosovo ulje stavite na tjeme prije odlaska na spavanje i ostavite tako tijekom noći. Ujutro utrljajte u tjeme limunov sok, ostavite pola sata i nakon toga operite kosu.

Kokosovo ulje učinit će čuda za vaše tjeme zato što je prirodni antifungicid, tj. ubija gljivice.

Limunov sok je odlično sredstvo za čišćenje i jedno od najboljih prirodnih sredstava za uklanjanje prhuti s glave. Osim toga, limunov sok također ubija gljivice, dezinficira skalp, uklanja mrtve stanice s kože te umiruje svrbež. Također sadrži i vitamin C i limunsku kiselinu koja ubija gljivice.

Zato su ova dva sastojka idealan spoj da se riješite dosadne peruti jednom zauvijek. Postupak možete ponavljati koliko god puta hoćete, neće vam naštetiti, može vam samo pomoći. Kokosovo ulje možete stavljati i bilo kada u danu kada vam odgovara, ako vam je nezgodno po noći.

izvor 24sata.hr