Tri najvažnije veze koje ćeš imati u životu

Tri najvažnije veze koje ćeš imati u životu

37
0
Podeli

Svi smo imali one veze u osnovnoj školi kada bi nam prijatelj našeg budućeg dečka dotrčao i pitao nas bi li htele biti u vezi s njim. Odgovaraš hihotajući se “Da” i igraš se s njim povremeno.

Možda dobiješ prvi poljubac, zagrljaj ili poklon, no onda mu se svidi neka druga i veza magično završava kako bi počelo nešto drugo. Vremena su tada bila puno jednostavnija, zar ne?

Problem je što se s vremenom, život više ne doima tako jednostavan. No u stvarnosti je još uvek jednostavan. Kroz emocije koje osećamo moramo otkriti poruku koju nam svemir šalje. “Sa svakim završetkom, dolazi i novi početak.“

Postoje tri vrste veza u tvom životu i ako pronađeš onu pravu iz prve, ti si prava sretnica. No većina nas mora proći tri koraka i tri veze pre no što se stvari slože na svoje mesto.

PRAVA VEZA U POGREŠNO VREME

Ovo je veza koju svi imamo u nekom trenutku. Savršeni dečko te čini sretnom, rasteš s njim, učiš s njim. No, iako te čini sretnom, znaš da te toliko toga još čeka u životu , stoga se vaši putevi odvajaju i samoj sebi govoriš:“ Život je preda mnom. Ovako nešto ću opet naći, valjda.“ Nasmeješ se ne znajući da odbacujući ono što si imala, ulaziš u najtežu životnu fazu.

POGREŠNA VEZA U PRAVO VREME

Ovo je veza koja te uništi, razdere, nauči ko si, ko želiš biti i šta nisi. Ovo je veza gde si 110% spremna zatvoriti to poglavlje i otvoriti novo, no stranice se jednostavno ne okreću. Ovo je veza u kojoj učiš, itekako. Naučiš šta voliš, šta želiš i šta mrziš. Naučiš kako biti hrabra, iskrena, snažna, bezobrazna, tužna, ljuta i sretna u isto vreme. Ovaj tip veze će ti život preokrenuti naopačke kako bi te na kraju naveo na ispravan put (a on nikada ne ide unazad). Ova veza će te dovesti do treće, a ujedno i najvažnije veze u tvom životu. One koju si mislila da imaš, no kako si je ikada mogla imati kada nisi ranije znala ko si zaista ti?

PRAVA VEZA U PRAVO VREME

Ova veza dolazi nakon prethodne dve. I to je ona koju imaš sa samom sobom. U njoj učiš kako pronaći svoje vrednosti, stavove, naučiš ko si uopšte. Prošlost se sad čini poput puzzli koje nisi uspela sastaviti tako dugo. Napokon voliš samu sebe, takvu kakva jesi . Ovo je najvažnija veza koju ćeš ikada ostvariti u životu. Tek nakon nje, privući ćeš onog koji je isti takav kao i ti. Puno nas je u potrazi za nekim ko će nas upotpuniti, ne shvatajući da smo mi ti koji moramo upotpuniti sami sebe. Ti koja si na drugom koraku, beži iz te veze što pre. Jer tek nakon treće veze, one najvažnije, one koju imaš sa samo sobom, tvoj život postaje zaista predivan.

izvor zenskikutak.rs