Ako ovo uradite odmah, vaš život će postati bolji!

Ako ovo uradite odmah, vaš život će postati bolji!

44
0
Podeli

Svi smo opterećeni raznim problemima i zbog toga nam je ponekad teško da pronađemo unutrašnje zadovoljstvo. Možda ne živimo život kakav smo zamišljali, ne radimo posao koji smo želeli, a sve to utiče na naše raspoloženje.

Šilag Mirgain, psiholog i predavač na univerzitetu u Vinskonsonu, ima jednostavan savet za sve one koji su u potrazi za unutrašnjim mirom.

Prema njenom vlastitom iskustvu, život postaje bolji čim pronađemo neku motivaciju. Zbog toga bismo trebali napraviti svoju listu želja. U anglosaksonskim zemljama ona se naziva “bucket list”, a na nju zapisujemo sva iskustva i ciljeve koje bismo želeli doživeti i ispuniti tokom svog života.

Lista želja je korisna jer vam pomaže da osluškujete svoju unutrašnju mudrost. Tako je lako zapeti u svakodnevnoj gužvi, obavezama, poslu i ostalim stvarima, a zbog toga možemo izgubiti kompas, rekla je za RD dr Mirgain.

Možda mislite kako je ideja da će tako jednostavna stvar poboljšati vaš život neutemeljena, ali razna istraživanja potvrdila su da ljudi koji vode računa o svojim ciljevima češće i lakše ostvaruju zamišljeno, a ostvarivanje ciljeva važno je za ispunjen život.

Dr Mirgain savetuje da pre sastavljanja liste postavite sebi dva pitanja:

1. Kada bih ovo bila poslednja godina mog života, šta bih želela da uradim, iskusim i postignem?

2. Šta bih uradila kada bih na raspolaganju imala neograničenu količinu vremena, sredstava i podrške?

Zapamtite da se na listi želja mora naći ono što bi vas usrećilo, a to nisu nužno putovanja oko sveta ili vila s bazenom već ono što vas lično ispunjava.

izvor dnevno.rs