Da li muškarci zaista vole velike zadnjice? Konačno saznajte odgovor

Da li muškarci zaista vole velike zadnjice? Konačno saznajte odgovor

62
0
Podeli

U istraživanju je učestvovalo 100 muškaraca starih između 17 i 34 godina, i od kojih su istraživači studije tražili da procene ženske siluete promatrane bočno.

Muška opsesija ženskom pozadinom nije nešto novo, a odkada se pojavila starleta Kim Kardašijan koja svetu pokazuje kakvu pozadinu ima, razni komentatori društvenih trendova su se zapitali da li su zadnjice ono što su nekada bile grudi. Naučnici nude odgovor.

Naučnici sa Univerziteta Austin u Teksasu su utvrdili da ono što privlači muške poglede i uzdahe, nije zadnjica nego oblik tela, tj. kada se kod užeg struka dobija privid velike pozadine.

Rezultati su pokazali da su se muškarcima najviše svidele žene čiji je donji dio leđa najbliži zakrivljenju od 45 stepeni. Ovi rezultati pokazuju da je muškarcima važniji utisak koji stvara zakrivljenost zadnjice, nego objektivna veličina ili masa zadnjice.

Navedene muške preferencije nemaju toliko veze s estetikom koliko sa drugim razlozima. Naime, žene koje imaju spomenutu zakrivljenost fiziološki bolje podnose trudnoću, odnosno bolje mogu podneti i višestruke trudnoće. Tako da muškarci instiktivno smatraju takve žene privlačnijim kako bi im osigurale potomstvo.

izvor b92.net