Izbacite ovih deset izvora stresa iz svog života

Izbacite ovih deset izvora stresa iz svog života

25
0
Podeli

Pojedine stvari koje radite u životu samo otežavaju situaciju i, kada pribegavate takvom ponašanju, vi zapravo dolivate ulje na vatru.

U stresnim situacijama, kada vas pritisnu brige, olakšajte sebi tako što ćete kod sebe promeniti ovih deset stvari:

1. Rešite se potrebe da udovoljite drugima.

2. Prestanite da se pravdate.

3. Nemojte da se osećate kao da na sve morate momentalno da reagujete, neke stvari mogu i da pričekaju.

4. Dopustite sebi da budete nedostupni za druge, kada za tim osetite potrebu. U redu je da nekada odbijete poziv za druženje.

5. Prestanite da verujete da vam je potrebna baš ta jedna stvar koju nemate da biste bili srećniji i uspešni. Nije istina da postoji samo jedna stvar čija je moć tolika da ona vlada vašim uspehom i neuspehom. Uvek postoji neka druga prilika.

6. Kontrolišite svoju želju za hvalisanjem. Postoje ljudi koji će vas videti onakve kakvi zaista jeste, a da ne morate da im se dokazujete. Oni su jedini pravi!

7. Prestanite da pokušavate da budete prihvaćeni od drugih. Nikada vas neće svi prihvatiti i to je u redu. Vaš posao je da prihvatite tu činjenicu.

8. Zapamtite da vi ne morate da znate svaki detalj. Život ponekad funkcioniše na misteriozan način.

9. Odbacite ideju da morate da budete savršeni. Greške se događaju svima. U redu je da neko bude svedok vaše ludosti.

10. Ne izazivajte sebi dodatni stres time što ćete smatrati sebe odgovornim za sve ljude u vašem okruženju. Pružanje podrške i pomoći drugima je divno, ali kada to počne da izaziva stres, vreme je da pustite situaciju da teče svojim tokom.

Kada klonete pod teretom stresa, odbacite nešto tog tereta i dobićete novi polet, svežu energiju, bićete otvoreniji i ekspresivniji.

S tom novom energijom i možete pomoći većem broju ljudi.

izvor b92.net